Houbová nádivka do jarního kuřátka

Počet porcí: 4
Houbová nádivka do jarního kuřátka Foto:
Houbová nádivka do jarního kuřátka
Foto: archiv Gurmet

Počítejte s tím, že na dvě porce tohoto báječného jídla budete potřebovat jedno celé kuřátko.

Suroviny
hříbky (sušené) 50 g
jedlé kaštany 8 ks
cibule 1 ks
mleté maso (směs vepřového a hovězího) 300 g
vejce 2 ks
strouhanka 2 lžíce
smetana 30% 4 lžíce
nasekaná pažitka 2 lžíce
jarní kuřátka 2 ks
máslo 2 lžíce
olej 2 lžíce
sůl
Postup
1

Troubu rozehřejte na 190 °C. Hříbky namočte do vlažné vody a nechte je 30 minut změknout. Kaštany nařízněte na oblé straně do kříže a pečte je v troubě asi 15 minut. Pak je vyndejte a ještě horké je oloupejte (vychladlé kaštany se loupají velmi obtížně).

2

Kaštany i oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno. Houby slijte a vymačkejte z nich přebytečnou vodu. Pokrájejte je na menší kousky.

3

Kaštany, cibuli a houby promíchejte v míse s mletým masem, vejci rozšlehanými ve dvou lžících studené vody, se strouhankou, smetanou a s pažitkou. Osolte a opepřete.

4

Kuřátka osolte zvenku i zevnitř a naplňte je nádivkou. Břišní otvor zašijte nebo sepněte jehlou a pečte v troubě asi 35 minut na másle s olejem. Občas je podlijte horkou vodou a přelijte výpekem. Upečená kuřátka rozpulte a podávejte se salátem.

5

Prima tip: Kaštany můžete upéct i na pánvi, ale vždy předem nařízněte jejich slupku, aby mohl unikat vzduch, který se teplem roztahuje a nenaříznuté kaštany obvykle s velkým „výbuchem“ roztrhne.

Gurmet Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama