Horké a snadné čokoládové suflé

Doba přípravy:
Čokoládové suflé podle Markéty je snadné Foto:
Čokoládové suflé podle Markéty je snadné
Foto: All

I přes honosný název zvládnete toto čokoládové suflé sami doma. Nejedná se totiž o žádnou složitou laskominu.

Suroviny
mleté mandle 2 lžíce
kvalitní čokoláda na vaření 150 g
kávový likér 5 lžic
hladká mouka 2 lžičky
vejce 4 kusy
máslo na vymazání formiček 1 dávka
na polevu: kvalitní čokoláda na vaření 100 g
na polevu: smetana na šlehání 150 ml
na polevu: kávový likér 2 lžíce
pravý marcipán na ozdobu 1 dávka
kandovaný pomeranč na ozdobu 1 dávka

Potřebovat budete 2 malé hrníčky, které si vymažte máslem a vysypejte drcenými mandlemi. Poté si připravte rozehřátou čokoládu, dejte ji do misky, přidejte 5 lžic kávového likéru, promíchejte. Přidejte dvě lžíce mouky, asi 100 g cukru a opět promíchejte.

Dále přidejte 4 žloutky a směs důkladně promíchejte, aby se vše spojilo. Našlehejte si bílky a když je sníh hotový, postupně jej zapracujte do směsi, aby se sníh nerozbil a směs zůstala nadýchaná. Směsí naplňte připravené hrníčky zhruba do dvou třetin

Vložte do trouby předehřáté na 190 stupňů a pečte zhruba 15 až 20 minut. Je třeba, aby suflé udělalo křupavou krustu a uvnitř zůstalo tekuté.

Přiveďte smetanu k varu a ve vodní lázni si rozehřejte čokoládu. Trochu smetany si nalijte do misky, přidejte trochu čokolády, eventuálně i kávového likéru, důkladně promíchejte a vytvořte jemnou čokoládovou polevu. Hotové suflé potřete polevou a dozdobte kandovaným pomerančem.

Další novinky a zajímavé tipy najdete na Facebooku pořadu Božské dorty od Markéty.

Videa

reklama

reklama