Horká čokoláda s mini maršmelouny

Doba přípravy:
Horká čokoláda s mini maršmelouny Foto:
Horká čokoláda s mini maršmelouny
Foto: Coolinářka

V zimním období existuje hned několik skvělých nápojů, kterými se můžeme zahřát. Jedním z nich je i domácí horká čokoláda – pěkně poctivá, hustá a vyšperkovaná pořádnou porcí maršmelounů.

Článek

Čokoládové burgery  Foto:

24 božských čokoládových dortů, moučníků i dezertů

Sladká jídla z čokolády jsou mezi lidmi velice oblíbená. Není se čemu divit, jsou hezká na pohled a chuťově fantastická. Když se navíc přidá čerstvé ovoce, sbíhají se...
Suroviny
mléčná čokoláda na vaření 70 g
hořká čokoláda na vaření 70 g
smetana ke šlehání 150 ml
mléko 150 ml
vanilkový extrakt 1 lžička
skořice 1 lžička
mletý kardamom (volitelné) 1 lžička
hnědý cukr 1 lžíce
mini maršmelouny
Postup
1

V rendlíčku krátce svařte mléko, smetanu, cukr, vanilkový extrakt a koření.

2

Na vedlejší plotýnce si na vodní lázni (kovová miska položená na hrnci s vroucí vodou) rozpusťte nalámanou čokoládu.

3

Do rozpuštěné čokolády hned postupně vmíchávejte smetanovou směs s kořením.

4

Podávejte s maršmelouny, vyšlehanou šlehačkou nebo třeba špetkou chilli.

Horká čokoláda s mini maršmelouny 2 Foto: Horká čokoláda s mini maršmelouny; foto: Coolinářka

Coolinářka Foto:

Coolinářka je COOL!

Svatava Vašková, autorka foodblogu Coolinářka a autorka dvou kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin. 

Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty. 

Obě knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.

Videa

reklama

reklama