Hořčičné kuře

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Hořčičné kuře  Foto:
Hořčičné kuře
Foto: S vášní pro jídlo

Připravte si kuře francouzského střihu. S hořčicí, bílým vínem a tymiánem se kuřecí maso promění v úžasnou lahůdku. A výhodou je, že jakmile vše poskládáte do pekáče, už se o to nemusíte starat, dokud nenesete tu voňavou dobrotu na stůl.

Na tento recept je nejvhodnější velký oválný litinový hrnec na dušení, pečení i zapékání. Tyto hrnce jsou celkem univerzální a jídlo z nich chutná opravdu famózně, protože se litina rozehřívá rovnoměrně a teplo z ní sálá stejně tak. Jídlo má tak možnost pomalu vyvinout tu nejlepší chuť, kterou jste kdy okusili.

Výborné jsou tyto hrnce na pomalé pečení ať už na plotně, nebo v troubě. Na trhu je hodně značek, nejlepší jsou asi tradiční francouzské, do kterých ale budete muset zainvestovat, i když se to určitě vyplatí. Levnější variantu seženete například v IKEA.

 

Suroviny
pancetta 30 g
menší cibule 1 ks
kuřecí stehna rozdělená na horní a spodní 3 ks
dijonská hořčice 3 lžíce + 1 lžíce na dokončení
špetka uzené papriky
mletá sladká paprika 1/2 lžičky
bílé víno 1,5 dl
sůl
crème fraîche 3 lžíce
Postup
1

Nejprve dejte marinovat kuře, v míse kousky kuřete promíchejte s hořčicí, uzenou a sladkou paprikou. Pancettu nakrájejte na kostičky a v hrnci ji opečte dozlatova. Slaninu poté vyndejte, do hrnce dejte nadrobno nasekanou cibuli a nechte ji zesklovatět. Cibuli pak také vyndejte a na troše oleje opečte kuře ze všech stran dozlatova.

2

Kuře z hrnce vyndejte, vraťte tam cibuli a pancettu, vlijte víno a s jeho pomocí odlepte připečené kousky z hrnce do tekutiny. Přidejte tymián a vraťte kuře, dosolte. Hrnec přikryjte pokličkou a nechte asi 40 minut probublávat, dokud nebude kuře u kosti hotové.

3

Do omáčky s kuřetem vmíchejte ještě lžíci hořčice, crème fraîche, případně ještě dosolte, nechte krátce povařit a servírujte.

Hořčičné kuře  Foto:

Hořčičné kuře                                                                                                            Foto: S vášní pro jídlo

 

S vášní pro jídlo Foto:

S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světa připravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

Videa

reklama

reklama