Hnědá rýže se sezamem, koriandrem a pečeným fenyklem

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Hnědá rýže se sezamem, koriandrem a pečeným fenyklem Foto:
Hnědá rýže se sezamem, koriandrem a pečeným fenyklem
Foto: Lahodně s Ellou a přáteli

Hnědá rýže s kousky krémového avokáda, pečenými paprikami a fenyklem je neskutečně výtečná! Chutná skvěle i sama o sobě, ale můžete ji podávat i jako přílohu.

Článek

Boloňská omáčka z čočky  Foto:

20 receptů na nápadité a rychlé bezmasé večeře, na kterých si pochutnáte

Nemusíte být vegetarián, a přesto se hodí mít v zásobě nějaké bezmasé recepty, které rozšíří váš repertoár. Rozhodně není nutné jíst maso třikrát denně, takže pokud jste...
Suroviny
Rýže:
krátkozrnná hnědá rýže 70 g
jablečný ocet 1 lžíce
sójová omáčka tamari 1 lžíce
sůl
čerstvý fenykl 1 bulva
červená paprika 2 ks
zralé avokádo 1 ks
čerstvý koriandr 2 snítky
sezamová semínka 2 lžíce
Zálivka:
česnek, neoloupaný 4 stroužky
olivový olej 3 lžíce
jablečný ocet 2 lžičky
sójová omáčka tamari 1 lžička
Postup
1

Rýži propláchněte a uvařte s octem, tamari a solí doměkka, trvá to zhruba 40 minut.

2

Troubu předehřejte na 180 °C. Fenykl rozkrájejte podélně na plátky a papriky na osminy. Rozložte je na plech, pokapejte olivovým olejem a osolte. Pečte 15–20 minut, až začnou okraje fenyklu a paprik hnědnout. Zhruba po 5–10 minutách přidejte do trouby česnek a pečte ho 10 minut doměkka. Nechte mírně zchladnout.

3

Avokádo zbavte pecky, oloupejte ho a dužinu nakrájejte na kousky velikosti sousta. Pečenou zeleninu pokrájejte nahrubo, koriandr nadrobno a vmíchejte do mírně zchladlé rýže spolu se sezamem.

4

Upečený česnek oloupejte, dužinu rozmačkejte vidličkou a promíchejte se zbylými surovinami na zálivku. Přelijte přes rýži a ozdobte ji koriandrem.

Lahodně s Ellou a přáteli Foto:

LAHODNĚ S ELLOU A PŘÁTELI

Ella Woodward

Pokud máte Ellinu první kuchařku a vaříte podle ní, určitě pravidelně odpovídáte na dotazy, čím to, je že vypadáte tak báječně a mladě a možná po vás ostatní také chtějí recepty na ta dobrá jídla, co si nosíte do práce či do školy.

V nové knize se proto Ella zaměřila na občerstvení pro přátele a vymyslela spoustu zdravých a především výborných receptů pro nejrůznější příležitosti – od společné snídaně přes slavnostní oběd, přátelskou večeři či piknik. Ella umí fantasticky kombinovat chutě, vůně a textury potravin a zároveň dbá i na jejich výživovou hodnotu a vliv na zdraví. S Ellou se k němu projíte.

nakladatelství Omega vyšlo v květnu a má 288 stran.

Videa

reklama

reklama