Hedvábná bramborová kaše

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Hedvábná bramborová kaše Foto:
Hedvábná bramborová kaše
Foto: Darina Křivánková

Málokteré jídlo je tak uspokojivé jako bramborová kaše s pořádnou porcí másla a smetany. Není to úplně zdravé, a už vůbec ne dietní, ale je to k zbláznění dobré!!!

Kulinární pořad Hrdina kuchyně sledujte každou sobotu na Primě!

Suroviny
brambory (typ C) 1 kg
mléko 150 ml
smetana 150 ml
máslo 100 g
sůl
Postup
1

Brambory oloupejte a nechte namočené ve vodě alespoň hodinu, aby se odmočil škrob. Pak je slijte, zalijte čerstvou vodou a uvařte doměkka. Brambory sceďte a zatřepte jimi v hrnci, aby se z nich odpařila voda.

2

Ohřejte mléko a smetanu. Brambory rozmačkejte a elektrickým šlehačem nebo v robotu je začněte šlehat. Postupně přilévejte teplé mléko se smetanou, dokud nedocílíte požadované konzistence. Pak vmíchejte pokrájené máslo a kaši dochuťte solí.

Článek

5 x přílohové kaše nejen z brambor  Foto:

Hrnečku vař! aneb 5 receptů na přílohové kaše nejen z brambor

Jen máloco je tak uspokojivé jídlo jako hedvábná bramborová kaše se smetanou a máslem. Jsou ale i další možnosti, jak tuhle báječnou přílohu vylepšit a dát jí nový rozměr....
Videa

reklama

reklama