Grilovaný pstruh s petrželkou a tymiánem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Grilovaný pstruh s petrželkou a tymiánem Foto:
Grilovaný pstruh s petrželkou a tymiánem
Foto: All

Čerstvý pstruh je lahůdka, která patří na české talíře. Nejvíce mu sluší jednoduchá úprava. Ugrilujte ho s voňavými bylinkami, přikusujte křupavý chléb a zelený salát. A zapijte to dobrým bílým vínem, nejlépe z Moravy.

Suroviny
pstruh 2 ks
tymián 3 snítky
petržel 3 snítky
sůl 1 špetka
Postup
1

Očistěte a pod proudem studené vody omyjte rybu. Nechte ji odkapat a poté ji osušte papírovou utěrkou.

2

Útroby pstruha naplňte snítkami petrželky a tymiánu. A ještě rybu osolte.

3

Připravte gril na přímé grilování a roztopte jej na vysokou teplotu. Rošt okartáčujte a naolejujte.

4

Pstruha položte na rozpálený rošt a z každé strany 7-10 minut grilujte. Během opékání maso otáčejte a potírejte pomocí svázané větvičky tymiánu, kterou namáčejte v oleji.

5

Hotovou rybu dejte na servírovací mísu a teplou podávejte.

2. varianta:

Vyfiletovaný pstruh převázaný pórkem

Pstruhovi uřízněte hlavu a po obou stranách ho vyfiletujte. Řežte od chybějící hlavy podél páteře, ale nedořízněte až do konce, aby ocasem oba filety zůstaly spojené. Vyjměte páteř a mezi oba filety vložte bylinky (viz původní recept). Filety převažte spařenou zelenou částí pórku a grilujte (opět viz zmíněný recept).

Videa

reklama

reklama