Grilovaný Ohnivák s listovým špenátem a rozinkami

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Grilovaný Ohnivák s listovým špenátem a rozinkami Foto:
Grilovaný Ohnivák s listovým špenátem a rozinkami
Foto: archiv Sedlčanský Hermelín

Grilované sýry jsou skvělou alternativou k masu. v Čechách je hitem hermelín, ale pokud máte radši pikantní chutě, vyzkoušejte "Ohniváka".

Suroviny
Sedlčanský Ohnivák na gril 1 balení
listový špenát 120 g
sůl
rozinky 40 g
máslo 40 g
skořice 1 malá špetka
hnědý cukr 2 lžičky
voda 30 ml
olivový olej 1 lžíce
Postup
1

Špenát důkladně vyperte, zbavte silných řapíků a listy pokrájejte na široké pruhy. Rozinky propláchněte studenou vodou a nechte okapat.

2

Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte rozinky a míchejte. Když se začnou nafukovat, přidejte špenát, ½ lžičky pikantního koření, cukr, skořici a podle chuti přisolte. Podlijte vodou a míchejte, dokud špenát nezvadne.

3

Hermelíny potřete olejem, posypte zbylým pikantním kořením a na každý dejte čtvrtinu připraveného špenátu. Posaďte na alobal, přes špenát položte kousek pečicího papíru a zabalte. Grilujte z každé strany 5 – 7 minut. Hotové sýry rozbalte, přendejte na talířky a doplňte vhodným salátem.

Videa

reklama

reklama