Grilovaný losos s mangovou salsou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Grilovaný losos s mangovou salsou  Foto:
Grilovaný losos s mangovou salsou
Foto: Marek Kučera

Naprosto neodolatelná kombinace typické chuti ryby s medovou vůní tropického ovoce, dokonalá souhra barev i konzistence.

Suroviny
filety z lososa (po 150–200 g) 4 ks
sušený granulovaný česnek 1 lžička
chilli koření 1 lžička
limeta 1 ks
sůl a čerstvě namletý pepř
Salsa:
zralá manga nakrájená na malé kostičky 2–3 ks
červená paprika nakrájená na kostičky 1/2 ks
červená cibule nakrájená na kostičky 1/2 ks
malá chilli paprička jalapeňo, zbavená semínek a nakrájená na kostičky 1 ks
čerstvý koriandr, nasekaný 1 hrst
Postup
1

Na salsu v misce promíchejte mango, papriku, cibuli, chilli papričku a koriandr. Dejte stranou. Rozehřejte gril.

2

V jiné misce promíchejte česnek, chilli koření, sůl a pepř a směsí potřete filety ryby. Položte je na gril a opékejte asi 6 až 8 minut po každé straně.

3

Před podáváním vymáčkněte na ryby limetovou šťávu, navršte na ně salsu a podávejte.

PRIMA TIP: Mango je u nás v obchodech celkem běžné, méně běžné už je, aby bylo dokonale uzrálé. Pokud se slupka nepoddá tlaku prstů, není mango ještě zcela ve formě. Dejte ho do papírového sáčku, uzavřete a nechte den dva na okenním parapetu – za tu dobu ovoce krásně „dozraje“ působením etylénu, který vylučuje.

Grilovaný losos s mangovou salsou  Foto: Grilovaný losos s mangovou salsou; foto: Marek Kučera

Videa

reklama

reklama