Grilovaný losos s italskou čočkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Grilovaný losos s italskou čočkou Foto:
Grilovaný losos s italskou čočkou
Foto: Hermína / Prima

Jako další z řady receptů na téma losos, vám Zdeněk připravil steaky z tého oblíbené ryby doplněné o italskou čočku plnou zeleniny.

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 5. dílu s tématem LOSOS najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
losos 4 steaky
zelená čočka 300 g
nové koření
černý a bílý pepř
rozmarýn
mrkev
řapíkatý celer
pórek
balsamikový ocet
rajče
pažitka
sůl
petrželka
Postup
1

Čočku nasypte do hrnce a zalijte studenou vodou. Do plátna zabalte pár kuliček nového koření, celého pepře, bobkového listu a snítku rozmarýnu, pytlík vložte do hrnce s čočkou a vařte maximálně 30 minut. Nechcete přece, aby ta čočka byla „hnusná kašovitá školno jídelnová na lžici lepidlová hnusná maltoidní srágora“.

2

Mrkev, řapíkatý celer, šalotku, stroužek česneku a pórek nakrájejte na malé kostičky. V hrnci rozehřejte olivový olej a zeleninu orestujte. Do základu přilijte kapku balsamikového octa. Uvařenou čočku přidejte k orestované zelenině a prohřejte.

3

Nakonec vmíchejte rajče nakrájené na kostičky a nasekanou pažitku.

4

Steaky z ryby osolte a opepřete bílým pepřem. V pánvi rozehřejte olivový olej a steaky opečte z obou stran do zlatova.

5

Servírujte s pár lístky petrželky.

Grilovaný losos s italskou čočkou Foto:

Grilovaný losos s italskou čočkou Foto:

Grilovaný losos s italskou čočkou, foto: Hermína / Prima

Videa

reklama

reklama