Grilovaný losos s avokádovou salsou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Grilovaný losos s avokádovou salsou Foto:
Grilovaný losos s avokádovou salsou
Foto: L. A. CREATIVE FOOD

Když rybu z grilu, tak lososa – nevysuší se, nádherně voní a je výjimečně zdravý. V kombinaci s avokádem už vstoupil do jídelních dějin.

Suroviny
losos, rozkrojený na 4 kusy 1 kg
olivový olej 1 lžíce
sůl 1 lžička
mletý kmín 1 lžička
chilli koření 1 lžička
černý pepř 1 lžička
Salsa:
avokádo, nakrájené na plátky 1 ks
malá červená cibule, nakrájená na plátky 1/2 ks
šťáva ze dvou limet
nadrobno nakrájený koriandr 2 lžíce
sůl podle chuti
Postup
1

Promíchejte sůl, chilli koření, kmín, papriku a pepř a směsí potřete kousky lososa. Dejte nejméně na 30 minut do ledničky a předehřejte gril.

2

V misce promíchejte avokádo, cibuli, koriandr, limetovou šťávu a sůl a salsu dejte vychladit.

3

Lososa ogrilujte podle toho, jak máte rádi rybu propečenou, a podávejte ho se salsou.

Článek

Léto na zahradě s Prima FRESH  Foto:

Nejkrásnější léto na zahradě zažijete s letním číslem časopisu Prima FRESH!

Letní číslo časopisu Prima FRESH je v prodeji již 8. června a těšit se můžete na pořádnou porci prázdninové inspirace!
Videa

reklama

reklama