Grilovaný Hermelín glazovaný černým pivem s perníkovou krustou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Grilovaný Hermelín glazovaný černým pivem s perníkovou krustou  Foto:
Grilovaný Hermelín glazovaný černým pivem s perníkovou krustou
Foto: archiv Sedlčanský Hermelín

Pro všechny, kteří chtějí vyzkoušet při grilování něco netradičního, máme báječný recept na grilovaný Sedlčanský Hermelín. Jedinečnou chuť mu dodává pivní sirup a opražený perník s pepřem.

Suroviny
Sedlčanský Hermelín na gril 1 balení
perník nastrouhání 50 g
drcený pepř 1 lžíce
máslo 50 g
tmavé pivo 300 ml
sůl
Postup
1

Pivo nalijte do rendlíku, přidejte cukr a svařte asi na ¼ objemu. Poté přidejte polovinu másla a pozvolna svařte do strupovité konzistence. Odstavte a nechte lehce zchladnout. Na druhé polovině másla opražte perník s pepřem do křupava.

2

Hermelíny rozložte na alobal, potřete sirupem z piva, posypte perníkem, perník zakryjte kouskem pečicího papíru.

3

Zabalte do alobalu a grilujte 5 – 7 minut z každé strany.

4

Rozdělte na talíře a doplňte vhodnou přílohou, například grilovanými jablíčky.

Videa

reklama

reklama