Grilovaný halibut na pomerančích s jarní cibulkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 1
Grilovaný halibut na pomerančích s jarní cibulkou Foto:
Grilovaný halibut na pomerančích s jarní cibulkou
Foto: Velký dietní plán III.

Jemné a šťavnaté rybí maso se skvěle snoubí se svěží chutí citrusů a sladkostí medu, který na masu při grilování krásně zkaramelizuje. Ideální jako zdravá a lehká večeře.

Suroviny
filet z halibuta 100 g
jarní cibulka 25 g
oloupané dílky pomeranče 50 g
šťáva z půlky pomeranče
šťáva z půlky limetky
med 7 g
čerstvá máta 2 snítky
sůl
čerstvě namletý pepř
vícezrnný chleba 50 g
Postup
1

Nejprve si připravte marinádu z olivového oleje, šťávy z pomeranče i limetky, medu, nasekané máty, soli a pepře.

2

Filet nechte v marinádě v chladu alespoň půl hodiny odpočívat a poté jej dejte na rozpálený gril. Grilujte asi 5 minut z každé strany. Během grilování potírejte rybu marinádou.

3

Grilovaný filet ozdobte na talíři dílky pomeranče a nakrájenou jarní cibulkou. Podávejte s vícezrnným chlebem.


1 porce obsahuje: 1189 kJ / 283 kcal

bílkoviny: 19 g, sacharidy: 34 g, tuky: 7 g

Velký dietní plán III.

Velký dietní plán III.

Petra Lamschová, Kristýna Kalinová

Velký dietní plán III. poslouží jako inspirace i jako jednoduchý návod na to, jak se začít stravovat zdravě. Neobsahuje totiž pouze 10 jídelníčků na různá témata, ale i 10 zajímavých článků a velký nákupní seznam s konkrétními tipy, aby nakupování bylo co nejjednodušší.

Jídelníček je sestaven vždy na celý týden, takže není nutné složitě vymýšlet, co si dát k svačině nebo k snídani. Velikost porcí je individuální a možná si je každý bude muset upravit. Jídelníčky jsou však sestaveny tak, aby všem ukázaly, že hubnutí nerovná se hladovění! Naopak naučí jíst v pravidelných dávkách. Všechny recepty jsou sestaveny tak, aby odpovídaly zásadám zdravé výživy a chutnaly celé rodině.

Mladá fronta | 299 Kč | vázaná bez přebalu | 248 stran | 167 x 240 mm

Videa

reklama

reklama