Grilovaný filet z lososa s opečenými bramborami

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Grilovaný filet z lososa s opečenými bramborami Foto:
Grilovaný filet z lososa s opečenými bramborami
Foto: Česko vaří s Pohlreichem

Losos získává v našich končinách stále víc na oblibě. Není divu, je velmi chutný, a proto mu sluší jednoduchá rychlá úprava. Pochutnejte si na grilované rybě ovoněné spoustou čerstvých bylinek a svěžím citronem.

Už za týden, 23. listopadu, si tento recept můžete vyzkoušet naživo přímo se Zdeňkem Pohlreichem v nové kulinární show Česko vaří s Pohlreichem!

Suroviny
filety z lososa, s kůží 4 ks
brambory vařené ve slupce, nakrájené na 1 cm silné plátky 500 g
kousek másla
česnek, utřený 4 stroužky
čerstvě vymačkaná šťáva a nastrouhaná kůra ze 2 citronů v bio kvalitě
směs čerstvých bylinek (bazalka, rozmarýn, tymián a hladkolistá petržel) 1 hrst
mořská sůl
čerstvě namletý pepř
kousky citronu na ozdobu
Postup
1

V pánvi na mírném žáru prohřejte olivový olej s česnekem. Promíchejte a sundejte z plotny. Dejte do misky, přidejte citronovou šťávu i kůru a směs bylinek. Promíchejte.

2

Rybí filety potřete připravenou směsí, osolte a opepřete čerstvě namletým pepřem. V pánvi grilujte jednotlivé filety nejprve kůží dolů přibližně 4 minuty.

3

Mezitím v pánvi na troše másla s olejem opečte dozlatova brambory.

4

Filety otočte a pokračujte v grilování ještě 1 minutu. Poté je spolu s opečenými bramborami rozdělte na talíře.

5

Každý filet přelejte zbývající šťávou z pánve, ozdobte kouskem citronu a podávejte.

Česko vaří s PohlreichemNová kuchařka!

Nová kniha je další z řady úspěšných kuchařských knih, které vyšly pod taktovkou "šéfa" Zdeňka Pohlreicha. Stejně jako předešlé tituly, i tato kniha doprovází novou televizní show Česko vaří s Pohlreichem.

V knize najdete 23 kompletních menu obsahujících recepty na předkrm, hlavní jídlo a dezert. Když už ne před kamerou, tak alespoň doma zkuste se Zdeňkem uvařit nejlepší večeři vašeho života!

Videa

reklama

reklama