Grilovaný fenykl

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Grilovaný fenykl  Foto:
Grilovaný fenykl
Foto: Šéf na grilu II.

Bulvový fenykl je prozatím téměř neobjevená zelenina. Přitom má fantastickou svěží chuť, která mile překvapí i ty, kteří fenykl, jako koření, příliš nemusí. Úpravou na grilu se chuť ještě zjemní, struktura zůstaně křupavá. Skvělá příloha například k rybám.

Suroviny
fenykl 3 bulvy
mořská sůl 1 špetka
čerstvě namletý pepř 1 špetka
Postup
1

Fenykl omyjte, bulvu očistěte od vrchních lístků a podélně rozkrojte. Cibuli oloupejte a rozpulte. Osolte, opepřete a zakapejte olivovým olejem. Lístky tymiánu nasekejte nadrobno a odložte stranou.

2

Připravte gril na přímý vysoký žár. Fenykl položte na rozpálený gril řeznou stranou dolů
a grilujte 5-7 minut pod zavřeným víkem. Fenykl obraťte a ještě pár minut grilujte na otevřeném ohni.

3

Zeleninu sundejte z grilu, uložte na talíř a nakonec ji pokapejte balzamikovým octem
a posypte lístky tymiánu.

Grilovaný fenykl  Foto: Šéf na grilu II.

Grilovaný fenykl , Foto: Šéf na grilu II.

Šéf na grilu II

Šéf na grilu II

V pokračování úspěšné knihy Šéf na grilu, vám Zdeněk Pohlreich poradí více než 90 tipů na skvělé steaky, hamburgery, zeleninové saláty, ryby, dezerty, ale i koktejly.

Poradí vám, jak připravit perfektní menu na vaši zahradní párty, na které budete „šéfem“ právě vy!

 

Videa

reklama

reklama