Grilované ředkvičky s jarní cibulkou v medovém nálevu

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Grilované ředkvičky s jarní cibulkou v medovém nálevu  Foto:
Grilované ředkvičky s jarní cibulkou v medovém nálevu
Foto: Smoothcooking.cz

Ano, i ředkvičky jsou skvělé zagrilované. Je to trošku nezvyklé, ale s medovým přelivem a nasládlou jarní cibulkou vytvoří neodolatelný tandem, který je skvělý teplý i zastudena. Ideální příloha ke grilovanému masu nebo jen jako svěží svačina do práce.

Suroviny
ředkvičky 3 svazky
jarní cibulka 1 svazek
med 2 lžíce
olivový olej 4 lžíce
česnek 1 velký stroužek
sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Do malé misky vložte med a dejte ho na chviličku do mikrovlnné trouby, aby se rozehřál.

2

Do roztátého medu přidejte olivový olej, osolte, opepřete a do směsi přidejte prolisovaný česnek.

3

Očistěte ředkvičky a nakrájejte je na čtvrtky. Jarním cibulkám ořízněte kořínky a cibulky nakrájejte na 4 kusy asi 5 cm dlouhé. Ředkvičky s cibulkami dejte do pekáčku a promíchejte je s připravenou marinádou.

4

Pekáč dejte do trouby předehřáté na 250 stupňů s funkcí gril a pečte asi 15 minut. Podávejte horké nebo zastudena.

Grilované ředkvičky s jarní cibulkou v medovém nálevu 2 Foto:

Grilované ředkvičky s jarní cibulkou v medovém nálevu  Foto:

Grilované ředkvičky s jarní cibulkou v medovém nálevu, foto: Smoothcooking.cz

Smooth cooking aneb vaříme hladce

Smoothcooking.cz Foto:

Ze začátku jsem si založila internetový zápisník, kam jsem zapisovala recepty pro mé přátele. Ale po roce ho začali sledovat i další lidé, tak jsem se rozhodla koupit si doménu a začít opravdu blogovat. Přidala jsem tomu duši a hlavně zapojila i můj osobní život. Do všech receptů přidávám hlavně kus sebe a obrovskou dávku úsměvu a elánu.

Můj blog Smoothcooking.cz je souhrn jednoduchých a rychlých receptů, které zvládne i úplný začátečník. Je proložen složitějšími recepty pro ty, kteří chtějí strávit u plotny i několik hodin. Najdete zde sladké, slané, ale i nápoje a smoothie.

Popisuji tipy, triky, inspiraci na to, jak být lepší kuchařkou či kuchařem, dále doporučené restaurace, ingredience a vybavení a food akce. Snažím se vám být opět o krok blíže, a tak jsem začala točit videorecepty a vlogy z food akcí.

Videa

reklama

reklama