Grilované Pimientos de Padrón

Doba přípravy:
Grilované Pimientos de Padrón  Foto:
Grilované Pimientos de Padrón
Foto: Petr Klemeš

V jednoduchosti je krása. To potvrzuje i tento galicijský recept na přípravu tradičních, právě dozrávajících chilli, Pimientos de Padrón, které vynikají svojí nevyzpytatelnou pálivostí. Získají si Vás svou nezaměnitelnou chutí i vůní a skvěle se hodí jako příloha, nebo chuťovka k letnímu grilování.

Suroviny
čerstvé chilli Pimentos de Pardón 250 g
hrubozrnná mořská sůl
olivový olej 4 lžíce
Postup
1

Pod studenou vodou omyjte lusky paprik, stopky neodkrajujte.

2

Rozpalte gril na vysokou teplotu. Na rošt nebo grilovací pánev vložte lusky, zastříkněte olivovým olejem a opékejte z každé strany přibližně tři minuty dle velikosti lusků, dokud nebudou slupku pokrývat drobné puchýřky.

3

Poté je položte na talíř, vydatně osolte i zalijte olivovým olejem a podávejte.

4

Prima tip: Celý recept se dá udělat i na plotně. Stačí v pánvi rozpálit dostatečné množství olivového oleje, tak aby byly lusky ponořeny a smažit po dobu cca 4 minut. Poté je vyndejte na talíř, osolte a zakápněte dle chuti olivovým olejem.

Grilované Pimentos de Pardón 2

Grilované Pimentos de Pardón  Foto: Petr Klemeš

Grilované Pimientos de Padrón , Foto: Petr Klemeš

Někdo to rád ostré...

Petr & Lucka

chilli papričkyJsme vášniví a spokojení zahrádkáři, které baví již řadu let pěstovat, křížit a šlechtit chilli. Čteme, zkoušíme, vaříme, zavařujeme a cpeme do sebe všechno, co obsahuje alespoň trochu této krásné zeleniny, téměř každý den. Postupem času jsme se mnohému naučili, dozvěděli spoustu užitečného z mnoha směrů a následkem toho je nadmíra plodů, plný sklep, lednice, kořenky, řada receptů a mnoho kamarádů, kteří po večeři u nás pochopili, že chilli není jen o pálivosti, ale hlavně o nepřeberném množství úžasných chutí a vůní, jež nejdou ničím nahradit. Podívejte se na náš web Pedro Loco :)

A protože chceme lidem otevírat obzory v pálivém směru, vyústilo naše snažení až k pořádání jednoho z největších chillifestivalů v Evropě - tím je Chillibraní, které zaštiťuje Mistrovství ČR a SR v pojídání pálivého - CHILLIŽROUT a koná se každé září v Brně.

Videa

reklama

reklama