Grilované papriky plněné fetou

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Grilované papriky plněné fetou Foto:
Grilované papriky plněné fetou
Foto: L.A. CREATIVE FOOD

Pár surovin, pořádné letní papriky a dobrá feta stačí k vykouzlení božského jídla i úsměvů od ucha k uchu. Na tuhle dobrotu se nezapomíná.

Článek

Vegetariánský kebab  s feta sýrem a rajčátky Foto:

18x originální grilovačka bez masa

Když se řekne grilování, většina z nás si představí pořádný kus masa nebo klobásky, ale na grilu se dá připravit i báječná bezmasá hostina!
Suroviny
pečené červené papriky (viz tip) 6 ks
rozdrobená feta 1 hrnek
řecký jogurt 1/4 hrnku
hladkolistá petržel, nakrájená 2 lžíce
česnek, rozdrcený 2 stroužky
citronová šťáva (nemusí být) 2 lžíce
olivový olej (nemusí být) 1 lžíce
sůl podle chuti
Postup
1

Papriky lehce ogrilujte, aby trochu změkly a rozvoněly se. Pokud chcete, můžete je upéct a oloupat, viz tip níže.

2

V misce dobře utřete fetu s jogurtem. Přidejte petrželku, česnek a sůl. Papriky naplňte touto směsí. V jiné misce promíchejte citronovou šťávu a olivový olej a směsí těsně před podáváním zakapejte papriky.

PRIMA TIP: Pečené papriky mají úplně jinou chuť než syrové a jsou nádherně vláčné. Papriky můžete opéci na grilu, v troubě nebo přímo nad plamenem tak, aby vrchní vrstva slupky zčernala. Pak je vložte do sáčku a uzavřete (nebo do misky a tu přikryjte), aby se zapařily. Zčernalá slupka půjde snadno stáhnout a pod ní se objeví nádherně červená, vláčná dužina se sladkou chutí. Zkuste to – je to opravdový zážitek!

Článek

Plněné papriky v rajčatové omáčce  Foto:

18x paprika v hlavní roli

Papriky a kapie mnoha tvarů a barev patří na náš letní stůl už dlouhá léta. Vždyť co by to bylo za léto bez pořádného leča? Tahle skvělá šťavnatá zelenina je ale výborná i...
Videa

reklama

reklama