Grilované kuře Grand Marnier

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kuře Grand Marnier Foto:
Kuře Grand Marnier
Foto: All

Není kuře jako kuře. Pokud chcete z drůbežího masa připravit opravdovou lahůdku, kupte kvalitní, nejlépe farmářské kuře a dopřejte mu exkluzivní marinádu, na kterou budou vaši strávníci dlouho vzpomínat.

Suroviny
celé kuře, naporcované 1 ks
na marinádu Grand Marnier:
likér grand marnier 60 ml
čerstvě vymačkaná šťáva z limetky 30 ml
med 60 g
pomerančová kůra, jemně nasekaná 10 g
mořská sůl 1 špetka
zázvor, jemně nasekaný 30 g
čerstvá bazalka, nasekaná 30 g
jarní cibulka, nasekaná 2 ks
Postup
1

Nejprve si připravte marinádu. V misce smíchejte všechny ingredience a dobře promíchejte. Polovinu marinády si dejte stranou. Do mísy se zbytkem připravené marinády dejte kuře a několikrát ho otočte, aby se marináda dostala všude. Mísu zakryjte fólií a uložte do lednice, ideálně na několik hodin, nejméně však na 30 minut.

2

Připravte gril a rozpalte ho na střední žár. Kusy kuřete položte na gril kůží nahoru. Zavřete víko a maso grilujte asi 12 minut z každé strany. V průběhu pečení potírejte maso zbylou marinádou. Kuře je hotové, když zapíchnete vidličku hluboko do masa a vytékající šťáva je čirá.

3

Hotové kuře dejte na talíř a přelijte omáčkou Grand Marnier.

Šéf na grilu II

Šéf na grilu II.

 

V pokračování úspěšné knihy Šéf na grilu, vám Zdeněk Pohlreich poradí více než 90 tipů na skvělé steaky, hamburgery, zeleninové saláty, ryby, dezerty, ale i koktejly.

Poradí vám, jak připravit perfektní menu na vaši zahradní párty, na které budete „šéfem“ právě vy!

 

 

 

 

 

Videa

reklama

reklama