Grilované krevety se špagetami Aglio olio peperoncino

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Grilované krevety se špagetami Aglio olio peperoncino Foto:
Grilované krevety se špagetami Aglio olio peperoncino
Foto: Coolinářka

Následující recept je ideální pro horké letní dny. Je tak rychlý a jednoduchý, žádné velké vaření – nicméně výsledek je víc než uspokojivý! :)

Článek

Parádní recepty na milované špagety Foto:

16 parádních receptů na oblíbené špagety

Ačkoliv je druhů těstovin nepřeberné množství, jeden druh z nich nepokrytě vyčnívá. Špagety neboli spaghetti, pokud chcete ctít italský původ, jsou zkrátka nepřekonatelné.
Suroviny
tygří krevety 6 ks
čerstvá šťáva z citronu 1 lžička
čerstvá chilli paprička, množství dle chuti a druhu papričky
česnek 4 stroužky
sůl, pepř
hrst čerstvé petrželky
špagety pro 2 porce
Postup
1

Tygří krevety vyjměte z tuhé skořápky, trochu je nařízněte podélně, aby šlo vyndat střívko, omyjte je a osušte papírovou utěrkou. Takto připravené krevety napíchejte na špejli nebo grilovací jehlu. Z obou stran je osolte a opepřete a těsně před opékáním je lehce pokapejte citronovou šťávou.

2

Špagety dejte vařit do vroucí osolené vody.

3

Mezitím na olivovém oleji krátce orestujte na plátky nakrájený česnek a chilli papričky. Stačí jen pár minut, aby se česnek nezačal připalovat.

4

Krevetové špízy položte na mřížku rozpáleného grilu nebo pánve s trochou oleje a krátce je opečte z obou stran.

5

Uvařené špagety slijte, ale neproplachujte je pod vodou! Smíchejte je s orestovaným česnekem a chilli, je-li třeba, přilijte ještě trochu olivového oleje.

6

Každou porci špaget posypejte nasekanou zelenou petrželkou a položte k ní opečené krevety.

Grilované krevety se špagetami Aglio olio peperoncino 2 Foto: Grilované krevety se špagetami Aglio olio peperoncino; foto: Coolinářka

Coolinářka Foto:

Coolinářka je COOL!

Svatava Vašková, autorka foodblogu Coolinářka a autorka dvou kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin. 

Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty. 

Obě knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.

Videa

reklama

reklama