Grilované kotlety v jamajské marinádě s pivem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Grilované kotlety v jamajské marinádě s pivem Foto:
Grilované kotlety v jamajské marinádě s pivem
Foto: archiv Velkopopovický Kozel

Před podáváním nechte hotové kotlety asi 5 minut odpočinout v míse vedle grilu a hojně je zalijte extra panenským olivovým olejem. Podávejte s bagetou nebo bramborou opečenou na grilu.

Suroviny
vepřové kotlety 4 ks á 250 g
mořská sůl
Marináda:
světlé pivo Velkopopovický Kozel 11° 350 ml
tmavý rum 100 ml
limetková šťáva 30 g
česnek, nastrouhaný 3 stroužky
mletý zázvor 1 lžička
sušená chilli paprička 1 ks
čerstvý tymián, nasekaný 1 lžička
čerstvá majoránka, nasekaná 1 lžička
nové koření 4 kuličky
černý pepř 6 kuliček
mletá skořice 1 lžička
muškátový oříšek, strouhaný 1 lžička
Postup
1

Marináda: Do misky nalijte pivo, rum, javorový sirup, sójovou omáčku a limetkovou šťávu.

2

Vmíchejte česnek, zázvor, chilli, tymián, skořici, muškátový oříšek a majoránku. Poté přidejte v hmoždíři podrcený pepř, nové koření a bobkový list. Vše dobře promíchejte.

3

Marinování a grilování: Vepřové kotlety vložte do misky s částí marinády a zbytkem marinády zalijte, aby kotlety byly ponořené. Uložte přes noc na chladném místě.

4

Venkovní gril rozehřejte na střední teplotu. Kotlety vyjměte z marinády, nechte okapat a položte vedle grilu. Než se zahřeje, nechte je odpočinout po dobu 15 až 20 minut.

5

Maso osolte a opepřete. Kotlety grilujte po obou stranách podle jejich tloušťky asi 5 až 6 minut.

Grilované kotlety v jamajské marinádě s pivem 2 Foto: Grilované kotlety v jamajské marinádě s pivem; foto: Velkopopovický Kozel

Videa

reklama

reklama