Grilované hovězí kuličky s klobásou chorizo na špízu

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Grilované hovězí kuličky s klobásou chorizo na špízu Foto:
Grilované hovězí kuličky s klobásou chorizo na špízu
Foto: All

Mleté maso na grilu je vždy vděčné a dá se s ním hezky kouzlit. Zkuste tentokrát místo obvyklých placiček připravit kuličky, které nabodnete na špízy společeně s pikantní klobáskou chorizo. Výsledná chuť masa tím dostane španělský šmrnc.

Suroviny
mleté hovězí maso 500 g
červená cibule, najemno nasekaná 1/2 ks
česnek, oloupaný a utřený 2 stroužky
paprika 2 špetky
oregano 20 g
vejce 1 ks
klobásy chorizo, nakrájené na 1 cm silná kolečka 2 ks
Speciální výbava:
bambusové špejle, namočené předem ve studené vodě
Postup
1

V míse smíchejte mleté maso, cibuli, česnek, oregano a vajíčko, vše dobře promíchejte. Ze směsi vytvořte kuličky o velikosti menšího golfového míčku.

2

Připravené kuličky napichujte na bambusové špejle a prokládejte je kolečky chorizo klobásy. Masové kuličky před grilováním lehce zmáčkněte naplocho. Špízy pokapejte olivovým olejem.

3

Připravte gril a rozpalte ho na střední žár. Špízy grilujte 3–4 minuty z každé strany.

4

Hotové špízy sundejte z grilu a ihned podávejte.

Článek

Chorizo klobása Foto: Thinkstock

Chorizo

Typická španělská klobása je známá jako nepostradatelná součást tapas. Umí toho ale mnohem víc. Její kouřovou chuť oceníte při přípravě předkrmů, polévek, hlavních jídel i ...

Šéf na grilu II

Šéf na grilu II.

V pokračování úspěšné knihy Šéf na grilu, vám Zdeněk Pohlreich poradí více než 90 tipů na skvělé steaky, hamburgery, zeleninové saláty, ryby, dezerty, ale i koktejly.

Poradí vám, jak připravit perfektní menu na vaši zahradní párty, na které budete „šéfem“ právě vy!

 

 

 

 

 

 

Videa

reklama

reklama