Grilované hnědé žampióny s kozím sýrem a špenátem

Počet porcí: 4
Grilované hnědé žampióny s kozím sýrem a špenátem Foto:
Grilované hnědé žampióny s kozím sýrem a špenátem
Foto: isifa.com

Tento pokrm může být podáván s toustem jako samostatný předkrm, nebo jako chutné vegetariánské jídlo. Pro změnu můžete použít i houby Portobello.

Suroviny
velké hnědé žampióny 8 ks
měkký kozí sýr 125 g
čerstvě mletý černý pepř 1 špetka
sůl 1 špetka
máslo 30 g
mladý špenát 200 g
tousty 4 ks
bazalkový dresink:
bazalka 250 g
česnek 1 stroužek
olej 160 ml
bílý vinný ocet 7 ml
Postup
1

Salátový dresink:
Do mixéru dejte bazalku, česnek, olivový olej, citronovou šťávu, vinný ocet a vše rozmixujte. Potom dochuťte solí a pepřem a dejte stranou.

2

Rozehřejte gril. Položte houby do pečícího tácku, posypte kozím sýrem a shora postříkejte olivovým olejem. Ochuťte čerstvě namletým černým pepřem. Grilujte asi 10 minut, dokud houby nezměknou a sýr nebude zlatohnědý.

3

Rozpusťte na pečícím tácku máslo a poduste na něm špenát, dokud nezměkne. Ochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.

4

Servírování:
Položte na každý talíř toust, na něj špenát, pak žampión a nakonec přelijte dresinkem.

Grilované hnědé žampióny s kozím sýrem a špenátem Foto: isifa.com

Grilované hnědé žampióny s kozím sýrem a špenátem, Foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama