Grilované cukety s jogurtovou zálivkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Grilované cukety s jogurtovou zálivkou Foto:
Grilované cukety s jogurtovou zálivkou
Foto: archiv Gurmet

Nenáročná lehká večeře nebo originální příloha k masu.

Suroviny
malá cuketa 4 ks
hladká mouka 2 lžíce
sůl
Zálivka:
kopr 1/2 svazku
smetanový bílý jogurt 400 ml
olivový olej 2 lžíce
vlašské ořechy 4 jádra
sůl
Postup
1

ZÁLIVKA: Kopr omyjte, otřepte a jemně nasekejte. Jogurt nalijte do misky, přidejte kopr, olivový olej, pepř, sůl a všechno dobře prošlehejte. Ořechy lehce nadrťte plochou stranou nože a ozdobte jimi zálivku.

2

Cukety omyjte, odřízněte jim konce a nakrájejte je na kolečka. Osolte je, obalte v hladké mouce a přebytečnou mouku sklepněte.

3

Grilovací pánev lehce potřete olejem, plátky cuket na ni rozložte a po obou stranách je ogrilujte. Hotové cukety dávejte na nahřátý talíř. Podávejte je se zálivkou z jogurtu.

4

Prima tip: Na Balkáně přidávají do jogurtových pokrmů ořechy nebo sezamová semínka. Říkají, že tím „zakulacují“ výraznější chuť jogurtu. Jogurt lze přidat do majonézy nebo smetanových omáček. Lahodná chuť zůstane, ale pokrm bude lehčí, stravitelnější, a tudíž zdravější.

Gurmet Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama