Grilované broskve ve slanině na balzamiku

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Grilované broskve ve slanině na balzamiku  Foto:
Grilované broskve ve slanině na balzamiku
Foto: Marek Kučera

Vyzkoušejte připravit na grilu překvapivou chuťovku ze zralého ovoce, které na ohni báječně zkaramelizuje. Skvělá variace na téma sladké a pikantní zároveň.

Článek

Krůtí špízy a grilovaný ananas Foto:

Vyzkoušejte báječné recepty s ovocem na grilu

Na grilu můžete s úspěchem připravit kompletní menu včetně sladké tečky. Kromě masa, uzenin, ryb a zeleniny lze na grilu připravit i výtečné ovocné dezerty. Ovoce lze...
Suroviny
velké zralé broskve 4 ks
plátky uzené slaniny
lístky čerstvé bazalky
balzamikový krém
olej na potření mřížky
Postup
1

Gril rozpalte a mřížku potřete olejem. Omyté a osušené broskve rozkrojte, vypeckujte a nakrájejte na 8 dílků. Ze strany položte lístek bazalky a dílek broskve obalte plátkem slaniny, konce případně spojte párátkem.

2

Broskve lehce potřete olejem a za pravidelného obracení je grilujte asi 20 minut, až bude slanina hezky vypečená. Přesuňte je na talíř, odstraňte případná párátka, zakapejte balzamikovým krémem a podávejte je horké nebo vlahé.

Grilované broskve ve slanině na balzamiku  Foto: Grilované broskve ve slanině na balzamiku; foto: Marek Kučera

Článek

Biftek s bylinkovým máslem Foto:

16 originálních receptů pro nejlepší grilovačku

Grilování je nejoblíbenější letní "zábava"! Pokud hledáte novou inspiraci, co všechno se dá hodit na gril, máme pro vás ty nejlepší recepty na maso, zeleninu i sladké dobroty.

Videa

reklama

reklama