Grilované banány se zmrzlinou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Grilované banány se zmrzlinou Foto:
Grilované banány se zmrzlinou
Foto: Gurmet

Užijte si grilovací sezonu se vším všudy. Kromě masa, ryb a zeleniny si na grilu můžete připravit i úžasné dezerty. Právě ovoci pohlazení ohněm náramně sluší.

Suroviny
rum 2 lžíce
med 2 lžíce
mletá skořice 1 lžička
pevné neoloupané banány 4 ks
vanilková zmrzlina k podávání
Postup
1

V malé misce promíchejte rum s medem a skořicí. Neoloupané banány podélně rozkrojte a řeznou plochou dolů položte na gril. Grilujte, nejlépe pod poklopem, asi 3 minuty.

2

Obraťte, potřete medovou směsí a grilujte ještě asi 5 minut. Jezte ihned přímo ze slupek, doplněné zmrzlinou.

Časopis Gurmet – nejlepší škola vaření!Gurmet - letní dvojčíslo

V letním dvojčísle Gurmetu najdete na téměř 150 stranách lehká letní jídla na každý den v týdnu, tradiční předpisy z krásných Orlických hor či nejlepší ovocné knedlíky včetně postupu krok za krokem.

S dětmi si připravíte osvěžující nanuky, můžete si zavařit letní úrodu nebo strávit příjemné chvíle u grilu s nevšedními recepty. Najdete tu jednoduché vaření na chatě a krásné recepty na využití lesních plodů či nových brambor. Na dovolenou zvou španělské speciality nebo saláty zvučných jmen, zatímco zdravá jídla z různých druhů mouky a takzvaných superpotravin vás okouzlí i svou chutí.

 

 

Videa

reklama

reklama