Grilovaná zelenina s dresinkem z pečeného česneku

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
RTŠ! II (5) - Zelenina z grilu s domácí majonézou

Šéf Zdeněk myslí i na vegetariány a ukáže vám, jaká zelenina je skvělá na gril, a navíc vám k tomu připraví lahodný česnekový dresink.

V nové řadě kulinární show Rozpal to, šéfe! II. Zdeněk Pohlreich opět rozžhavil gril a připravil skvělé recepty na letní grilovačku. Sledujte každou neděli v 18.00 na Primě! Všechny recepty, bonusová videa a další "laskominy" najdete ve speciálu:

Suroviny
čekanka
rajčata
petrželka
rozmarýn
sůl
petžel
Na čerstvou zeleninu:
papriky
rajčata
jarní cibulka
zelená chilli paprička
Na dresink:
sůl
Postup
1

Celou paličku česneku rozkrojte napůl. Připravte si alobal, na který nasypte sůl, pokapte ho olivovým olejem, pak na něj položíte česnek okrojenou částí dolů, zabalte a dejte péct na gril.

2

Z chřestu odkrojte tvrdé konce, čekanku rozkrojte napůl, papriku zbavte jádřince a rozčtvrťte, cuketu nakrájejte na plátky, rajčata rozpůlte. Všechnu zeleninu osolte a opepřete a vložte spolu s houbami na gril.

3

Na dno mísy nasypte sůl, pepř, nakrájenou petrželku, bazalku a rozmarýn. Potom pokapejte olivovým olejem a citronovou šťávou.

4

Orestovanou zeleninu obalte ve směsi, kterou jste si připravili v míse.

5

Teď si připravte dresink: z grilu vyndejte upečený česnek, jednotlivé stroužky oloupejte a spolu s olivovým olejem a solí rozmělněte v hmoždíři. Pak utřený česnek přendejte do mísy a přidejte k němu dva žloutky, citronovou šťávu a pepř. Postupně přilívejte olivový olej a vyšlehejte dresink.

6

Jako alternativu ke grilované zelenině si připravte ještě zeleninu čerstvou – nakrájejte papriky, rajčata, jarní cibulku, přidejte nakrájené chilli papričky a všechno dohromady promíchejte v míse.

Grilovaná zelenina s dresingem z pečeného česneku Foto:

Grilovaná zelenina s dresingem z pečeného česneku Foto:

Grilovaná zelenina s dresingem z pečeného česneku Foto:

Rozpal to, šéfe! II Foto:

Rozpal to, šéfe! II, foto: archiv Prima

Videa

reklama

reklama