Grilovaná vepřová krkovice s rozmarýnem

Doba přípravy:
Počet porcí: 1
Vepřová krkovice s rozmarýnem  Foto:
Vepřová krkovice s rozmarýnem
Foto: All

Zkuste vylepšit nejoblíbenější maso na českých grilech. Šťavnatá vepřová krkovice si zaslouží vymazlenou marinádu, která jí dodá skvělou chuť. Při samotném grilování pak použijte čerstvý rozmarýn, který přidá i neodolatelnou vůni!

Suroviny
vepřová krkovice 200 g na osobu
mořská sůl 1 lžička
čerstvý rozmarýn 1 snítka
kuchyňský provázek
marináda:
světlé pivo velkopopovický kozel 11° 125 ml
česnek 4 stroužky
celý černý pepř 6 kuliček
dijonská hořčice 1 lžíce
rozmarýn 1 lžíce
Postup
1

Plát krkovice položte na kuchyňské prkénko, po obvodu ho svažte potravinářským provázkem a konce odstraňte, aby na grilu nezačaly hořet. Při pozdějším grilování vám bude maso díky provázku lépe držet tvar.

2

Na marinádu dejte do misky hořčici, přilejte olej a metličkou obě suroviny prošlehejte. Česnek pokrájejte nadrobno a přidejte do misky spolu s lehce podrceným pepřem, posekaným rozmarýnem a bobkovým listem. Nakonec zalijte pivem, promíchejte a do takto připravené marinády ponořte krkovici a nechte odpočívat nejlépe přes noc.

3

Po zhruba 12 hodinách maso vyjměte z marinády, osušte papírovým ubrouskem, osolte a dejte na rozpálený gril. Na plátek masa položte kousek snítky rozmarýnu. Grilujte z každé strany cca 6 minut dle výšky masa. Sundejte z grilu a nechte maso chvíli odpočinout, aby vám po krájení nevytekla všechna šťáva.

Prima tip: Můžete podávat s grilovanou chilli papričkou, kterou očistíte od semínek a naplníte ji špalíčkem slaniny.

Vepřová krkovice s rozmarýnem

Vepřová krkovice s rozmarýnem. Foto:Velkopopovický Kozel

Více grilovacích receptů s pivem najdete na www.poctivegrilovani.cz

Videa

reklama

reklama