Grilovaná ryba s domácími chipsy

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Grilovaná ryba s domácími chipsy Foto:
Grilovaná ryba s domácími chipsy
Foto: Hermína / Prima

Domácí bramborové chipsy si připravíte během chvilky – chuťově jsou nesrovnatelné s těmi kupovanými. Spolu s mořským vlkem máte v mžiku na stole opravdovou lahůdku.

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 2. dílu s tématem BRAMBORY najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
velké brambory 400 g
černé olivy 1 hrst
rajče
filety z mořského vlka 4 ks
rozmarýn 2 snítky
rukola
citronová šťáva
sůl
petrželka
Postup
1

Oloupané brambory nakrájejte na co nejtenčí plátky. Plátky rozložte na pekáč s pečicím papírem (pečicí papír předtím pokapte olivovým olejem, osolte a opepřete). Brambory okořeňte i zvrchu, přidejte pokrájené olivy a kostičky rajčete. Dejte do trouby a upečte dozlatova na vyšší teplotu.

2

Filety z mořského vlka osolte a opepřete z obou stran. V pánvi rozehřejte olivový olej a rybu orestujte, nejprve kůží dolů, na závěr rybku otočte a pánev můžete vypnout. Můžete k rybě přidat pár lístků čerstvých bylinek. Nakonec filety zakápněte citronovou šťávou.

3

Připravte si ještě jednoduchý salát – rukolu zakápněte olivovým olejem, citronovou šťávou, osolte a opepřete.

4

Mořského vlka servírujte s opečenými chipsy, s rukolovým salátem a pořádnou dávkou listové petržele.

Grilovaná ryba s domácími chipsy Foto: Hermína / Prima

Grilovaná ryba s domácími chipsy. Foto: Hermína / Prima

Videa

reklama

reklama