Grilovaná kuřecí křidýlka

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Grilovaná kuřecí křidýlka  Foto:
Grilovaná kuřecí křidýlka
Foto: archiv Hellman´s

Kuřecí křidýlka jsou velmi vděčná surovina. Zá málo peněz si užijete spoustu radosti – šťavnaté maso a oblíbená obíračka předurčují křidýlka jako jídlo pro větší společnost.

Vyzkoušejte i další super recepty na kuřecí křidýlka:

Článek

6 báječných receptů na kuřecí křidýlka Foto:

6 báječných receptů na kuřecí křidýlka

Není nad pořádnou obíračku. Umaštěná pusa i ruce a ta skvělá chuť masa, které jste právě odkousli od kosti... :)
Suroviny
kuřecí křidýlka 1 kg
hořčice 1 lžíce
kečup 2 lžíce
česnek 4 stroužky
grilovací omáčka Samba – k servírování
sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
1

Křidýlka osolte, opepřete a promíchejte s marinádou připravenou z worcesterové omáčky, kečupu, hořčice, citronové šťávy a rozmačkaného česneku. Nechte cca 1 hodinu při pokojové teplotě marinovat.

2

Poté dejte na pekáč, přikryjte alobalem a pečeme při 180 °C cca 40 minut (doměkka).

3

Upečená křidýlka můžete buď nechat vychladit, nebo ihned grilovat dozlatova na rozpáleném grilu. Během grilování potírejte výpekem z pekáče.

4

Podávejte s grilovací omáčkou Samba, rozpečeným pečivem a zeleninou.

Grilovaná kuřecí křidýlka  Foto: Grilovaná kuřecí křidýlka; foto: archiv Hellman´s

 

Videa

reklama

reklama