Grilovaná karotka s máslem z medvědího česneku

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Grilovaná karotka s máslem z medvědího česneku  Foto:
Grilovaná karotka s máslem z medvědího česneku
Foto: S vášní pro jídlo

K jaru neodmyslitelně patří mladá a sladká karotka. Zkuste ji upravit na grilu, je to výborná zeleninová příloha, která nepotřebuje moc ingrediencí. Nevšední příchuť jí dodá máslo s medvědím česnekem.

Suroviny
mladá karotka 1 svazek
olivový olej 2 lžíce
cukr 1 lžička
sůl 2 špetky
máslo 100 g
čerstvý medvědí česnek 1–2 listy
Postup
1

Karotku zbavte zeleného stonku a omyjte. V míse si připravte marinádu z olivového oleje, balzamikového octa, cukru a špetky soli, do marinády vložte karotku a řádně ji v ní obalte.

2

Po chvíli marinování rozložte karotku na rozpálený gril a pomalu ji ze všech stran grilujte doměkka, což časově dost záleží na její tloušťce. Zhruba to ale trvá tak půl hodiny.

3

Mezitím si připravte máslo. Změklé máslo v pokojové teplotě promíchejte s nadrobno nasekaným česnekem a špetkou soli. Z másla vytvarujte váleček a nechte ho ztuhnout v lednici.

4

Hotovou karotku vložte zpátky do mísy, ve které se marinovala, a ve zbytku marinády ji ještě teplou obalte.

5

Karotku servírujte osolenou s navrch pokladenými plátky másla, které se na ní rozpustí.

Grilovaná karotka s máslem z medvědího česneku  Foto:

Grilovaná karotka s máslem z medvědího česneku  Foto:

Grilovaná karotka s máslem z medvědího česneku, foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo Foto:

S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světa připravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

Videa

reklama

reklama