Gratinovaný fenykl

Doba přípravy:
Počet porcí: 2–4
Gratinovaný fenykl Foto:
Gratinovaný fenykl
Foto: Tak vařím já

Takto upravený čerstvý fenykl se skvěle hodí jako příloha ke grilované rybě. Můžete ho ale podávat i jako vlažný předkrm. A pokud ho doplníte bramborovou kaší, máte lehké hlavní jídlo.

Suroviny
fenykl 2 bulvy
rajčata 2 ks
strouhanka 2 lžíce
strouhaný parmezán 2 lžíce
máslo 2 lžíce
sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Z fenyklu odstraňte svrchní tvrdé listy a zelené košťály. Naťové lístky nakrájejete nadrobno a odložte stranou. Bulvy rozkrojte na čtvrtky a vykrojte tvrdý košťál uprostřed.

2

Fenykl vložte do horké vody a vařte asi 5 minut. Pak ho vyndejte a propláchněte studenou vodou.

3

Rozpalte troubu na 200 ˚C a rajčata pokrájejte na kostičky. Ohnivzdornou misku vymažte olivovým olejem, vložte do ní fenykl a posypte rajčaty, strouhankou smíchanou s parmezánem a fenyklovovu natí. Osolte a opepřete a poklaďte vločkami másla. Zapékejte asi 20 minut.

Hrubešová - Tak vařím jáTak vařím já

125 receptů pro vytížené ženy

Úspěšná česká herečka Markéta Hrubešová, nyní známá z televizních obrazovek i jako zdatná kuchařka, představuje své recepty. Z dědictví po babičce a z dalších zdrojů převzala tradiční postupy, avšak snaží se českou i středomořskou kuchyni servírovat v lehké a stravitelné podobě.

Pro moderní a zaměstnanou ženu, která potřebuje nasytit hladové krky během krátké doby, rovněž autorka vybrala ta jídla, jejichž příprava je časově nenáročná.

Názorná publikace s více než 200 fotografiemi Davida Krause.

 

Videa

reklama

reklama