Gratin z letního ovoce

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Gratin z letního ovoce Foto:
Gratin z letního ovoce
Foto: Vlado Kníž

Jednoduchý dezert k jehož přípravě vám stačí pouze pár surovin a výsledek rozhodně stojí za to. Gratin z letního ovoce je lehoučký, sladký a bude chutnat opravdu všem, za to vám ručíme.

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
lesní ovoce
kapka sladkého vína
vanilkový lusk 1/2 ks
Postup
1

Ovoce pokrájejte a nandejte do talíře. V míse smíchejte obsah poloviny vanilkového lusku, žloutky a kapku sladkého vína. Mísu vložte do vodní lázně a svižně míchejte, dokud omáčka nezhoustne. Sundejte z vodní lázně a ještě pořádně promíchejte.

2

Krém nalijte na ovoce, posypejte moučkovým cukrem a zapečte pomocí opalovací pistole, případně nechte zapéct v troubě.

Gratin z letního ovoce Foto:

Gratin z letního ovoce, foto: Vlado Kníž

Připravte si tento recept přímo se Šéfem:

Videa

reklama

reklama