Gnocchi s rajčatovou omáčkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Gnocchi s rajčatovou omáčkou Foto:
Gnocchi s rajčatovou omáčkou
Foto: All

Gnocchi s omáčkou jsou většinou velice sytým pokrmem, ale v zimním období nám něco takového jen prospěje. Skvělé jsou i se smetanovou omáčkou a špenátem!

Suroviny
extra panenský olivový olej 1/4 hrnku + 1 lžíce
čerstvá plocholistá petržel 4 stonky
čerstvé oregano 4 stonky
čerstvý rozmarýn 2 stonky
čerstvá bazalka 2 stonky + 2 na ozdobu
žlutá cibule, na kostičky 1/2 ks
česnek, prolisovaný 3 stroužky
rajčata v plechovce 800 g
sůl, čerstvě mletý pepř
chilli vločky špetka
smetana 1/4 hrnku
bramborové gnocchi cca 500 g
malé mozzarella kuličky, rozkrojené napůl 230 g
čerstvě nastrouhaný parmazán 1/2 hrnku
Postup
1

Nalijte 1/4 hrnku olivového oleje do velké hluboké pánve a rozehřejte na mírném plameni. Přidejte petržel, oregano, rozmarýn a 2 stonky bazalky. Vařte asi 5 minut, dokud nejsou bylinky křupavé.

2

Vyndejte bylinky, dejte stranou a do pánve přidejte cibuli a česnek. Snižte plamen a cibuli lehce restujte, dokud nezesklovatí, ne dohněda: asi 5–7 minut. Rajčata rozmačkejte rukou a přidejte do pánve i se šťávou.

3

Dochuťte solí, čerstvě mletým pepřem a chilli vločkami. Duste asi 30–40 minut nebo dokud se omáčka nezahustí, občas promíchejte. Přilijte smetanu a sundejte z plamene.

4

Mezitím přiveďte vodu v hrnci k varu a přidejte gnocchi. Osolte a vařte, dokud gnocchi nevyplavou na povrch. Sceďte a přesypejte do omáčky.

5

Poklaďte rozpůlenými mozzarella kuličkami, posypejte parmazánem a zakápněte zbývajícím olivovým olejem. Nechejte rozpustit sýr, ozdobte čerstvou bazalkou a podávejte.

Gnocchi s rajčatovou omáčkou 2 Foto: Gnocchi s rajčatovou omáčkou; foto: foodiecrush.com

Videa

reklama

reklama