Gnocchi s pancettou a zeleným chřestem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Gnocchi s pancettou a zeleným chřestem  Foto:
Gnocchi s pancettou a zeleným chřestem
Foto: Smoothcooking.cz

Chřest je právě teď v plné sezoně a je potřeba si ho náležitě užít. Zkuste do repertoáru zařadit tento recept na noky s chřestem a pancettou, která jídlu dodá neodolatelnou uzenou chuť a vůni.

Suroviny
gnocchi 500 g
zelený chřest 1 svazek (500 g)
pancetta nabo uzená slanina 80 g
parmazán 20 g
máslo na promaštění noků 1 lžička
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Pancettu pokrájejte na proužky a orestujte ji na pánvi.

2

Mezitím, co se restuje, pokrájejte chřest. Špičky asi 5 cm dlouhé dejte stranou a zbytek pokrájejte na asi 1 cm velké kousky.

3

Když začne slanina zlátnout, přidejte k ní nakrájený chřest a zarestujte asi 2 minuty. Opepřete.

4

Po dvou minutách do pánve nalijte 1 dl vody. A vařte tak dlouho, až se voda úplně vypaří.

5

Do velkého hrnce nalijte vodu a dejte vařit. Když bublá, tak do ní dejte špičky chřestu a vařte 3 minuty. Poté špičky děrovanou lžící vyndejte. Do stejné vody vložte noky a uvařte je dle návodu. Když začnou plavat po povrchu, vyndejte je a vložte do mísy. K nokům přidejte lžičku másla a promíchejte.

6

Nakonec k nokům přidejte směs z chřestu a pancetty a vše promíchejte. Parmazán nastrouhejte nebo pokrájejte na plátky. Do talíře vložte noky s chřestem a pancettou. Ozdobte špičkami chřestu a parmazánem.

Gnocchi s pancettou a zeleným chřestem  Foto:

Gnocchi s pancettou a zeleným chřestem  Foto:

Gnocchi s pancettou a zeleným chřestem, foto: Smoothcooking.cz

Smooth cooking aneb vaříme hladce

Smoothcooking.cz Foto:

Ze začátku jsem si založila internetový zápisník, kam jsem zapisovala recepty pro mé přátele. Ale po roce ho začali sledovat i další lidé, tak jsem se rozhodla koupit si doménu a začít opravdu blogovat. Přidala jsem tomu duši a hlavně zapojila i můj osobní život. Do všech receptů přidávám hlavně kus sebe a obrovskou dávku úsměvu a elánu.

Můj blog Smoothcooking.cz je souhrn jednoduchých a rychlých receptů, které zvládne i úplný začátečník. Je proložen složitějšími recepty pro ty, kteří chtějí strávit u plotny i několik hodin. Najdete zde sladké, slané, ale i nápoje a smoothie.

Popisuji tipy, triky, inspiraci na to, jak být lepší kuchařkou či kuchařem, dále doporučené restaurace, ingredience a vybavení a food akce. Snažím se vám být opět o krok blíže, a tak jsem začala točit videorecepty a vlogy z food akcí.

Videa

reklama

reklama