Gnocchi po pařížsku

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Gnocchi po pařížsku Foto:
Gnocchi po pařížsku
Foto: Vlado Kníž

Připravte si pravé domácí gnocchi po vzoru šéfa Zdeňka Pohlreicha a k nim skvělou zeleninku. Navrch trochu francouzského sýru a bylinky a lahůdka je na světě!

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
oranžová paprika
česnek 1 stroužek
francouzský sýr
sůl
Na noky:
vejce 5–6 ks
dijonská hořčice
estragon
kerblík
petrželka
pažitka
sůl
Postup
1

Nejdříve si připravte odpalované těsto – v hrnci přiveďte k varu vodu, nechte v ní rozpustit máslo, pak přisypte mouku a míchejte, dokud se těsto nepřestane lepit. Potom postupně přidávejte jednotlivá vejce a opět promíchejte. Přidejte dvě lžíce hořčice, osolte a opepřte a vmíchejte nasekané bylinky a nastrouhaný muškátový oříšek.

2

Vytvarované noky uvařte ve vroucí vodě a nechte zchladnout.

3

Na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cuketu, lilek a papriku, osolte a opepřete.

4

Po chvíli přisypte noky a pokrájená rajčátka. Podlijte trochou vývaru a přidejte kousek másla. Nechte rozpustit, pánev odstavte a posypte strouhaným sýrem a čerstvými bylinkami.

Gnocchi po pařížsku Foto:

Gnocchi po pařížsku Foto: Gnocchi po pařížsku, foto: Vlado Kníž

Připravte si tento pokrm podle videoreceptu přímo se šéfem:

Videa

reklama

reklama