Gnocchi krok za krokem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Gnocchi krok za krokem Foto:
Gnocchi krok za krokem
Foto: isifa.com

Máte rádi gnocchi? My vás je naučíme připravit krok za krokem.

Suroviny
moučné brambory 1 kg
prosátá mouka 1 hrnek
sůl 1 špetka
vejce, rozšlehané 2 ks
trochu mouky na pomoučení
K podávání:
pesto ze sušených rajčat
čerstvá majoránka
Postup
1

Předehřejte troubu na 200 °C. Na pekáč dejte celé brambory ve slupce. Pečte, dokud nebudou měkké. Pak je nechte trochu vychladnout.

2

Brambory rozřízněte na poloviny, dužinu vydlabejte a v míse z ní vytvořte hladkou hmotu. Uprostřed kaše udělejte hluboký důlek a do něj dejte mouku, sůl a parmezán. Hněťte vše dohromady, dokud nemáte hladké a měkké těsto.

3

Rozdělte těsto na 4 díly. Na pomoučené ploše vyválejte z každého dílu váleček 2 cm v průměru. Každý váleček nakrájejte na 3cm dílky.

4

Hroty vidličky udělejte na každý nok vroubky a odložte je na pomoučenou plochu. Osolenou vodu ve velkém hrnci přiveďte k varu a nasypte do ní gnocchi. Uvařené jsou, když vyplavou na hladinu.

5

Gnocchi vyndejte děrovanou lžící nebo naběračkou a dejte stranou.

6

Vmíchejte pesto, parmezán a posypte majoránkou.

Gnocchi krok za krokem Foto: isifa.com

 

Gnocchi krok za krokem Foto: isifa.com

 

Gnocchi krok za krokem Foto: isifa.com

Gnocchi krok za krokem. Foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama