Garnáty s chorizem, chilli, citronem a petrželkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 2–4
Garnáty s chorizem, chilli, citronem a petrželkou  Foto:
Garnáty s chorizem, chilli, citronem a petrželkou
Foto: Moje pouliční kuchyně

S chorizem chutná všechno skvěle. Paprikový olej zase do všeho vnese česnekovou kouřovost a tyhle krevetové chuťovky nejsou výjimkou. Citron prořízne bohatou chuť garnátů a slaného salámu. S křupavým chlebem jsou nejlepší, protože vám neunikne výborná omáčka.

Máte rádi krevety? Podívejte se i na další skvělé recepty:

Článek

Nejlepší recepty z krevet  Foto:

Nejlepší recepty z krevet

Obliba mořských plodů i v našich končinách bez moře stoupá. Není divu, pokud jim dáte šanci, zjistíte, že jsou velmi lahodné, zdravé a velmi jednoduché na přípravu. A...
Suroviny
velké garnáty 400 g
koření piri piri 1 lžička
česnek 4 stroužky
chorizo 150 g
chilli vločky 1 lžička
citron 2 ks
hladkolistá petržel najemno nakrájená 2 lžíce
křupavý chléb nebo grilované plátky chleba k podávání
Postup
1

Garnáty očistěte, rozložte do pekáče, posypte piri piri kořením a přelijte olivovým olejem. Dva stroužky česneku oloupejte, nakrájejte na plátky a vmíchejte ke garnátům. Nechte 5 minut odležet.

2

Pánev rozehřejte na středním stupni. Chorizo nakrájejte na 1cm plátky, vsypte do pánve a opékejte 3–4 minuty, až pustí tuk a bude křupavé. Vyjměte a většinu tuku slijte.

3

Do pánve vlijte 1 lžíci olivového oleje z garnátů a mírně snižte teplotu. Zbylý česnek oloupejte, nakrájejte nadrobno, vsypte ho do pánve a nechte ho zezlátnout. Zvyšte teplotu a vsypte garnáty a chilli vločky. Míchejte a restujte 1 minutu. Z jednoho citronu okrájejte žlutou kůru a nakrájejte ji nadrobno, šťávou zakápněte garnáty, přidejte chorizo a opékejte další 1–2 minuty, až garnáty zrůžoví. Posypte citronovou kůrou a petrželkou a podávejte s křupavým chlebem a zbylým rozpůleným citronem.

Garnáty s chorizem, chilli, citronem a petrželkou  Foto: Garnáty s chorizem, chilli, citronem a petrželkou; foto: Moje pouliční kuchyně

Moje pouliční kuchyně Foto:

Moje pouliční kuchyně

Jennifer Joyce

Jennifer Joyce představuje "jídlo ulice", výběr receptů z celého světa, naplněné chutí, exotické potraviny "to go", které jsme si sami koupili od farmářů nebo na trhu ať už doma, nebo při cestě do zahraničí.

S touto knihou si můžeme raz dva připravit celou škálu jídel mezinárodní kuchyně, pokrmy, které jsou rychlé a snadné na přípravu a které jsou často levnější a obvykle mnohem zdravější, než naše tradiční jídla. Výběr 150 jídel (seřazených v jednotlivých kapitolách podle zemí) nabízí recepty na tacos, hamburgery, kari, souvlaki, placky, nudle a knedlíčky, bílý chléb, pizzu a mnoho dalších. Chytré nápady jako směsi koření a moderní metody vaření (například používání tlakového hrnce pro rychlejší přípravu masa) vám umožní připravit chutné a zdravé pokrmy mnohem rychleji a ušetří vám drahocenný čas.

Vydalo nakladatelství Omega.

Videa

reklama

reklama

\n