Galetka s třešněmi

Doba přípravy:
Počet porcí: 8 řezů
Galetka s třešněmi Foto:
Galetka s třešněmi
Foto: Gurmet

Sladké, hebké těsto a výrazná chuť třešní. Sníte jeden kousek a ihned sáhnete po dalším!

Suroviny
prosátá hladká mouka 300 g
sůl
vejce 1 ks
vlažné mléko 100 ml
sušené droždí 5 g
rozpuštěné vlahé máslo 100 g
třešně (mohou být i višně) 300 g
moučkový cukr na poprášení
lístky máty na ozdobení
Postup
1

Z uvedených surovin v míse vypracujte středně husté těsto (jako na buchty, mělo by lepit) a zakryté ho nechte na teplém místě přibližně 40 minut kynout.

2

Poté z něj na pomoučené pracovní ploše vyválejte kruh. Na střed klaďte odstopkované višně a kraje těsta ohýbejte směrem dovnitř.

3

Pečte asi 35 minut dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C. Podávejte pocukrované a ozdobené mátovými lístky.

Gurmet - červenec, srpen 2014Gurmet – Vaše škola vaření

Letní dvojčíslo Gurmetu plně odráží léto a prázdniny, které jsou časem dovolených. Za dobrým jídlem jsme se rozhodli vyrazit do Středomoří a na Balkán, takže jsme pro vás připravili nejen nedělní oběd ve španělském duchu, ale taky domácké menu jako vystřižené z dovolené v Bulharsku. Středomořské téma se objeví i v rubrice zdraví, kde najdete šestici receptů, ve kterých hraje klíčovou roli olivový olej.

Naučíme vás také, jak si připravit čerstvé domácí těstoviny, vařit (i grilovat) venku dobroty, které vymyslel a uvařil Zdeněk Pohlreich. Jak uvařit opravdu bleskurychle, vám poradí Jamie Oliver, a o recept na skvělou barbecue omáčku se s vámi podělí Michal Nikodem. Také tentokrát vám nabídneme spoustu sladkostí – od koláčů přes dorty až po domácí zmrzlinu. Léto budiž pochváleno!

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama