Galetka s marcipánem a ovocem

Doba přípravy:
Galetka s marcipánem a ovocem Foto:
Galetka s marcipánem a ovocem
Foto: Kitchen and the City

Výběr ovoce necháme jen na vás – s meruňkami jsou tyto galetky skvělé, ale jelikož není jejich čas, dobře poslouží například i hrušky! :)

Suroviny
studené máslo 120 g
ledová voda 90 ml
cukr 1 lžíce
špetka soli
Marcipánová náplň:
marcipán 120 g
cukr 1 a 1/2 lžíce
hladká mouka 1 a 1/2 lžíce
máslo 100 g
velké vejce 1 ks
griotka 1 lžíce
meruňka, hruška, jablko nebo jiné sezonní ovoce
máslo 1 lžíce
hnědý cukr 3 lžíce
Postup
1

Máslo nakrájejte na kostky a rychle s ostatními ingrediencemi vypracujte těsto.

2

Dejte vychladit do lednice alespoň na půl hodiny, nejlépe přes noc.

3

Z těsta vyválejte placku, potřete marcipánovou náplní asi 3 cm od okraje, poklaďte ovocem a okraje těsta přehněte přes ovoce.

4

Vložte do předem vyhřáté trouby na 190 °C a pečte přibližně 40–45 minut. Ovoce posypte cukrem, přidejte máslo a dopečte pod grilem.

Galetka s marcipánem a ovocem 2 Foto: Galetka s marcipánem a ovocem; foto: Kitchen and the City

Kitchen And The City - portrét Foto:

Představujeme Kitchen and the City!

Petra je máma dvou dospělých dcer a dvou pubertálních staffordů, která se provařila až ke svému blogu Kitchen and the City.

Miluje jednoduchou a rychlou kuchyni, ráda experimentuje s českou i světovou kuchynía v její ledničce vždycky najdete čerstvé suroviny a její tolik oblíbené chilli papričky.

Díky tomu, že se o své recepty ráda podělí, se vy můžete těšit na stálý přísun inspirace prošpikované zkušenostmi, kořeněné enthusiasmem a marinované láskou.

Foto portrétu: Benedikt Renč

Videa

reklama

reklama

\n