Fritto misto

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Fritto misto Foto:
Fritto misto
Foto: isifa.com

Fritto misto je italská klasika, kterou zná jistě každý, kdo na jihu někdy byl. Jedná se vlastně o smaženou mísu čehokoliv, nejčastěji ale právě kombinaci malých rybiček, chobotniček, kalamár a zeleniny.

Suroviny
Na těstíčko:
mouka 200 g
prášek na pečení 1 lžíce
sůl 1 špetka
studená sodovka 1 1/2 hrnku
Na fritování
středně velká brokolice 1 ks
cuketa, nakrájená na silné proužky 3 ks
červená paprika, oloupaná, nakrájená 1 ks
kroužky z kalamárů 300 g
ančovičkové filety (filety ze sardinek) 10 ks
olej na smažení
mořská sůl
černý pepř
česneková majonéza
Postup
1

Do velké mísy nasypte mouku, prášek na pečení a sůl, dobře promíchejte a uprostřed udělejte hluboký důlek, do kterého přilévejte sodovou vodu. Dobře prošlehejte, aby se vše spojilo.

2

Rozehřejte v hrnci vyšší vrstvu oleje, ponořte zeleninu a ryby do těstíčka tak, aby se celé kousky dobře obalily, vložte do oleje a smažte zprudka asi 2 minuty, dokud nebude povrch zlatavý. Osušte na papírové utěrce. Ve várkách opékejte, dokud všechna zelenina a ryby nebudou opečené.

3

Ochuťte a hned podávejte s česnekovou majonézou.

Fritto misto Foto: isifa.com

Fritto misto. Foto: isifa.com

 

Videa

reklama

reklama