Frittelle di riso

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Frittelle di riso Foto:
Frittelle di riso
Foto: isifa.com

Tento rýžový dezert je tradiční specialita v Toskánsku. A protože Italové jídlo prostě umí, věřte, že i tento dezert je prostě božský.

Suroviny
kulatozrnná rýže na dezerty 350 g
mléko 1 l
cukr 1/4 hrnku
jemně nastrouhaná kůra z 1 citronu
máslo 2 lžíce
extra velká vejce 3 ks
rum 3 lžíce
práškové droždí 10 g
olej na smažení
práškový cukr na poprášení
Postup
1

Smíchejte rýži, mléko, cukr, citronovou kůru a máslo v hrnci, uveďte do varu a na mírném ohni vařte, dokud rýže nezměkne. Potom odstavte z plotny, nechte trochu ochladit a vmíchejte žloutky a rum. Bílky ušlehejte do pevné hmoty a opatrně vmíchejte do rýže. Vmíchejte mouku a droždí.

2

V hluboké pánvi rozehřejte olej. Lžící tvarujte ze směsi malé koule a postupně, v několika várkách, je smažte do zlatohněda. Děrovanou lžící je vyndávejte z pánve a osušte na papírové utěrce.

3

Podávejte poprášené posypané cukrem.

Frittelle di riso Foto: isifa.com

Frittelle di riso. Foto: isifa.com

 

Videa

reklama

reklama