Frittata s ovčím sýrem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Frittata s ovčím sýrem  Foto:
Frittata s ovčím sýrem
Foto: Marek Bartoš / Lehká kuchyně

Záchrana, když nestihnete nakoupit. Většinu surovin určitě najdete doma a ty zbylé snadno nahradíte – špenát jinou listovou zeleninou, hráškem nebo na nudličky nakrájenou paprikou, fetu jiným ovčím sýrem, ale vyzkoušejte nejdřív originál. Pravděpodobně si pak raději nakoupíte fetu do zásoby.

Zkuste to podle videoreceptu přímo se Šéfem:

Suroviny
nové brambory, nakrájené na nudličky 300 g
sůl a čerstvě namletý pepř
mladé špenátové lístky 250 g
drcená konzervovaná rajčata 300 g
česnek, nakrájený na tenké plátky 1 stroužek
mletá uzená paprika 1/2 lžičky
vejce 4 ks
sýr feta, nakrájený na kostičky 50 g
máslo 2 lžíce
Postup
1

Brambory uvařte v mírně osolené vodě doměkka, trvá to zhruba 10–15 minut. Troubu předehřejte na 200 °C.

2

Špenát operte ve studené vodě a nechte okapat v cedníku. Jakmile jsou brambory vařené, slijte horkou vodu přes špenát, aby zavadl.

3

Ze špenátu vymačkejte přebytečnou vodu (dobře to jde vařečkou), osolte, opepřete, promíchejte s rajčaty, česnekem, uzenou paprikou, vejci a sýrem.

4

Rozpalte pánev, vyskládejte do ní brambory, navrch rozložte směs, poklaďte máslem a zapékejte v troubě 15–20 minut. Vyjměte a podávejte.

Frittata s ovčím sýrem  Foto: Frittata s ovčím sýrem; foto: Marek Bartoš/Lehká kuchyně

Lehká kuchyně Foto:

Lehká kuchyně

Zdeněk Pohlreich

„Celý život jsem na dietě a vlastně nevím, na jaké. Mám nadváhu prolínající se s obezitou a strašnou chuť s tím něco udělat. Nejde ale o dietu, která jednou skončí, jde o způsob, jak to vyřešit tzv. z gruntu. Rozhodl jsem se napsat knihu o rozumném jídle, bez gastronomické hysterie a zdraví nebezpečných experimentů. Lehká kuchyně je o tom, jak vařit zdravě (raději bych řekl rozumně) a se zachováním toho, co mě na gastronomii nejvíce vzrušuje a proč ji mám rád – skvělé chuti a prezentace jídla! Tyto pokrmy mohou chutnat báječně a vypadat lákavě a navíc se po nich nesvalíte na gauč, ale budete se cítit lehce!“

V nové kuchařce najdete 87 receptů. Vydává nakladatelství Sevruga, doporučená cena 399 Kč.

Knihu můžete zakoupit ZDE.

Videa

reklama

reklama

\n