Frittata s hráškem, mátou a kozím sýrem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4-6
Frittata s hráškem Foto:
Frittata s hráškem
Foto: isifa.com

Frittata (vaječná omeleta) je vždy dobrá volba, když potřebujete v rychlosti připravit jídlo. Hodí se jako sytá víkendová snídaně nebo lehká večeře kdykoli.

Suroviny
malá cuketa nakrájená na plátky 2–3 ks
jemně nasekaná jarní cibulka 1 svazek
zelený hrášek (pokud použijete mražený, nechte jej nejprve rozmrazit) 250 g
nasekané mátové lístky 1 hrst
našlehaná vejce 6 ks
rozdrobený měkký kozí sýr 1 balení
Postup
1

Rozpalte olej na pánvi a nechte na něm změknout jarní cibulku a plátky cukety. Přidejte hrášek, mátové lístky a vejce. Na velmi mírném ohni vařte 5–6 minut. Mezitím předehřejte troubu (použijte gril). Během vaření setřete stěrkou okraje pánve, aby přetékající syrová vejce nestékala dolů.

2

Posypte navrchu kozím sýrem a pánev přemístěte asi 10 cm pod gril. Omeletu grilujte, dokud nebude navrchu zlatohnědá a pak ji vyjměte. Počkejte pár minut a potom ji naporcujte.

Prima tip: Frittatu můžete jíst samostatně, ale pokud ji podáváte jako večeři, hodí se k ní čerstvý bílý chléb, zelený salátek a dobré bílé víno.

Frittata s hráškem, Foto: isifa.com

Frittata s hráškem, Foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama