Frittata s bramborami, paprikou a chilli

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Frittata s bramborami, paprikou a chilli Foto:
Frittata s bramborami, paprikou a chilli
Foto: isifa.com

Ve Španělsku se takové tapas podávají jako zákusek k pití. Trojúhelníčky této omelety patří k nejoblíbenějším. Skvěle ale poslouží i jako výtečná večeře se salátkem.

Suroviny
brambory, oškrábané a nakrájené na kostky 4 ks
červené chilli papričky, nasekané (pokud chcete méně pálivé jídlo, vyškrábněte semínka) 2 ks
česnek, nasekaný najemno 2 stroužky
vejce, našlehaná 6 ks
smetana 250 ml
mletá paprika 5 ml
sůl
čerstvě namletý černý pepř
nastrouhaný čedar 125 g
Postup
1

Na pánvi, kterou můžete dát i do trouby, rozehřejte olej a opékejte na něm bramborové kostky, dokud nebudou hnědé a měkké. Přidejte chilli a česnek a smažte dalších pár minut.

2

Vyšlehejte vejce, smetanu, sůl a sýr dohromady. Směsí polijte brambory, snižte teplotu a na mírném ohni pečte 510 minut. Rozehřejte gril.

3

Pánev dejte pod roztopený gril a pečte omeletu, dokud nebude zlatohnědá a vajíčka ztuhlá. Potom ji nakrájejte na proužky, čtverce nebo trojúhelníky a podávejte.

Frittata s bramborami, paprikou a chilli Foto: isifa.com

Frittata s bramborami, paprikou a chilli. Foto: isifa.com

 

Videa

reklama

reklama