Frittata s bramborami a červenou paprikou

Doba přípravy:
Počet porcí: 2–4
Frittata s bramborami a červenou paprikou Foto:
Frittata s bramborami a červenou paprikou
Foto: profimedia.cz

Tuto frittatu můžete servírovat teplou, skvělá je ovšem i studená – například jako jedno z jídel na piknik s přáteli :)

Suroviny
brambory, oloupané a na kostičky 175 g
olivový olej 1 lžíce
střední cibule, na tenké plátky 1 ks
červená paprika, zbavená semínek a na kostičky 1 ks
velké vejce 4 ks
studená voda 1 lžíce
sůl, pepř
čerstvý tymián nebo oregano, nadrobno 1 lžička
Postup
1

Předehřejte troubu na vyšší stupeň. Brambory povařte v lehce osolené vodě asi 5 minut lehce doměkka. Sceďte.

2

Na plotně rozehřejte větší pánev (s odnímatelnou rukojetí/s rukojetí do trouby), přilijte olej a restujte na něm cibuli asi 3–4 minuty, doměkka – ne dohněda.

3

Přidejte uvařené brambory, papriku a zvyšte plamen. Restujte další 2–3 minuty, dokud brambory lehce nezazlátnou, občas promíchejte.

4

Vejce rozšlehejte ve vodě, osolte, opepřete a poté vmíchejte bylinky.

5

Vaječnou směs přelijte přes brambory a papriku v pánvi, povařte na středním plameni asi 2–3 minuty.

6

Pánev vložte do trouby a zapékejte další 2 minuty do zlatohněda.

Videa

reklama

reklama