Frito mallorquin

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Frito mallorquin Foto:
Frito mallorquin
Foto: All

Frito mallorquin je tradiční pokrm z Mallorky, který se připravuje na pánvi. Šéf Zdeněk vám ukáže, jak tuto lahůdku z masa, jater, zeleniny a brambor vyrobit.

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
jehněčí játra
fenykl 1 plátek
červená paprika 1 ks
hrášek
artyčoky
menší brambory 4 ks
červená cibule 1/2 ks
česnek 1 stroužek
sůl
Postup
1

Jehněčí maso i játra nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme. Na pánvičce rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm nakrájený česnek, po chvíli přidáme cibuli a promícháme. Na vedlejší pánvi orestujeme maso a pak ho přidáme k cibuli a česneku. Potom zvlášť orestujeme játra, přihodíme k nim fenykl a opět vložíme ke směsi na vedlejší pánvi.

2

Postupně přisypeme ještě nakrájenou papriku, hrášek, oloupané brambory vařené ve slupce a artyčoky. Vše osolíme a opepříme. Podlijeme trochou vody, promícháme, nandáme na talíř a pokapeme olivovým olejem.

Frito malorquin Foto:

Teď vaří šéf Foto:

Připravte si tento recept přímo se Šéfem:

Videa

reklama

reklama