Francouzský bramborový salát s kuřetem

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Francouzský bramborový salát s kuřetem  Foto:
Francouzský bramborový salát s kuřetem
Foto: L.A. CREATIVE FOOD

V jednoduchosti je síla – brambory v tomto elegantním salátu opravdu září a kuřeti dělají galantní doprovod.

Vyzkoušejte další recepty na bramborové saláty:

Článek

Nejlepší recepty na bramborový salát Foto:

16 super receptů na bramborový salát ze všech koutů světa

Bramborový salát k českým Vánocům neodmyslitelně patří. A každá rodina má na něj svůj nezaměnitelný jedinečný recept. Z toho ovšem vyplývá, že receptů na tento salát...
Suroviny
kuřecí čtvrtky 2 ks
žlutomasé lojovité brambory, omyté kartáčkem 750 g
tenké zelené fazolky 250 g
bílý vinný ocet 3 lžíce
dijonská hořčice 1 lžíce
nasekaný čerstvý estragon 3 lžíce
sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
1

Ve velkém hrnci uveďte do varu vodu, osolte ji a uvařte v ní kuře doměkka. Vyjměte ho a nechte vychladnout, vodu nechte vařit a vsypte do ní brambory. Uvařte je doměkka, ale aby neztratily tvar. Ke konci varu přidejte na 2 minuty fazolky.

2

Brambory a fazolky sceďte, kuře zbavte kůže a maso nakrájejte na kousky. Dejte je do mísy, přidejte na kousky nakrájené brambory a na šikmé plátky nakrájené fazolky. Zlehka promíchejte.

3

V misce promíchejte ocet a hořčici dohladka. Zašlehejte estragon, sůl a pepř a pak tenkým pramínkem vlijte olej a šlehejte, až vznikne hustá zálivka. Přelijte jí salát, zlehka promíchejte a ihned podávejte.

Francouzský bramborový salát s kuřetem  Foto: Francouzský bramborový salát s kuřetem; foto: L.A. CREATIVE FOOD

Videa

reklama

reklama

\n