Francouzské tousty s horkými malinami

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Tousty s horkými malinami Foto:
Tousty s horkými malinami
Foto: All

Vyzkoušejte tousty obalené ve vajíčku a v mléku trochu jinak – sladčeji a jemněji. Voňavé maliny dodají chuť léta! Ideální snídaně do postele pro vaši lásku nebo víkendová radost pro děti :)

Suroviny
na maliny:
maliny (mohou být i mražené) 300 g
cukr 150 g
na francouzské tousty:
světlý toustový chléb 8 krajíců
mléko 60 ml
velká vejce 3 ks
vanilkový lusk 1 ks
sůl 1 špetka
velký ořech másla 1 ks
moučkový cukr na posypání
Postup
1

Nejprve si připravte maliny. Do malého kastrůlku dejte maliny spolu s cukrem. Pomalu
zahřívejte a míchejte, než se šťáva, kterou maliny pustí, začne zlehka vařit. Sundejte ze
sporáku a přikryjte, aby nevystydly.

2

V nízké míse nebo pekáči s vyšší stěnou ušlehejte vejce s mlékem. Do vajec
přimíchejte semínka z vanilkového lusku (vanilkový lusk podélně rozřízněte a nožem
seškrábněte semínka). Přidejte krystalový cukr a sůl.

3

Připravte si pánev a rozehřejte ji na střední teplotu. Krajíčky toustového chleba položte do ušlehaných vajec s mlékem a máčejte asi 1 minutu. Tousty otočte a postup opakujte.

4

Pánev zlehka vymažte máslem a začněte na ni pokládat tousty. Smažte je asi 3 minuty
z každé strany, dokud nezhnědnou. Pozor, abyste je nespálili!

5

Hotové tousty přendejte na talíře. Na každý toust dejte porci malin a posypte je moučkovým cukrem. Ihned podávejte.

Videa

reklama

reklama