Francouzské palačinky s citronem a cukrem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Francouzské palačinky s citronem a cukrem Foto:
Francouzské palačinky s citronem a cukrem
Foto: Výpečky.com

Na francouzskou palačinku stačí nakapat citronovou šťávu a posypat ji moučkovým cukrem – a rázem se z toho stane hříšně dobrý dezert.

Suroviny
Základní těsto:
vejce 2 ks
krupicový cukr 1 lžíce
mléko 300 ml
sůl 1 špetka
Na hotové palačinky:
moučkový cukr 4 lžíce
Postup
1

Ve velké míse rozmíchejte vejce se solí a cukrem. Pak vmíchejte mouku, až vznikne husté těsto bez žmolků. Postupně do něho zapracovávejte mléko. Řídké těsto nechte v lednici hodinu uležet a ještě lépe přes noc. Pokud po odležení těsto zhoustne, pak ho můžete lehce mlékem rozředit. Těstíčko by se mělo dobře rozlévat po pánvi.

2

Do rozpálené pánve rozpusťte malý kousek másla. Těsto rozlijte po celé ploše pánve a palačinku pečte po obou stran dozlatova.

3

Hotovou palačinku nandejte na talíř, hojně ji pocitronujte a poprašte moučkovým cukrem. Čím víc, tím líp.

Francouzské palačinky s citronem a cukrem Foto: Výpečky.com

Francouzské palačinky s citronem a cukrem. Foto: Výpečky.com

 

Milujeme Výpečky!

Výpečky.comVýpečky.com je blog o jídle, vaření, kulinárních výletech a dobrodružstvích. Tereza, která ho vytváří, je kulinární stylistka, amatérsky fotí jídlo a hodnotí restaurace.

Najdete tady recepty, její vlastní i převzaté, ale všechny odzkoušené a prověřené. Také dramatické reportáže z cest a jídelen, kantýn, bufetů a vývařoven. Vydejte se na výpravu od haute cuisine až po výpečky.

Videa

reklama

reklama